tiistai 18. syyskuuta 2012

Vaahtopäitä

Vaahtopäitä oli meri täynnään eilen, sen verran myrskysi. Aamulla olikin ihmeen tyyntä ja kaunista. Kesäinen meri ja vaahtopäät tulevat mieleen myös tästä huivista, tosin paljon rauhallisempina auringon kimmeltäessä.


Malli: Holden Shawlette
Lanka: Hjerte Garn Sock Wool 75g
Puikot: 4mm pyörö-Addit

Alkuun meinasin jo laittaa turhautuneena puolivalmiin huivin purkuun, se ei näyttänytkään puikoilla kovin kummoiselta, onhan tämän tyyppistä mallineuletta yhdessä ja toisessa mallissa. Onneksi kuitenkin jatkoin loppuun asti. Ikinä ei pidä menettää luottamustaan pingotuksen ihmeitätekevään voimaan...
Meinasin myös kyllästyä nirkkopäättelyn hitauteen, onneksi jatkoin sillä se antaa viimesilauksen malliin. Huivi tuli puolellatoista kerällä juuri sopivan kokoiseksi. Langan väri on kaunis ja toistuukin kuvissa ihmeellisesti melko oikein. Kastellessa irtosi jonkin verran väriä mutta se loppui parin huuhtelun jälkeen. Huuhteluainetta laitoin hiukan, jotta lanka olisi pehmennyt, olin kuitenkin hiukan liian varovainen ja lanka jäi hieman kutittavaiseksi. Kestää tätä kaulassa pitää kuitenkin.


Mattolaiturilla ei enää tänä vuonna taideta mattoja pestä. Vanhat puiset pesupöydät ovat hioutuneet kauniin sileiksi. Näitä vanhoja laitureita ei enää kovin monesta paikasta löydy...6 kommenttia:

 1. Ihana huivi, siitä tulee tosiaan mieleen meri ja vaahtopäät!

  VastaaPoista
 2. Pingotus kyllä pelastaa lähes huivin kuin huivin. Todella kaunis ja aivan ihanan värinen!

  VastaaPoista
 3. Pingotus se on aina yhtä ihmeellistä. Kaunis huivi!

  VastaaPoista
 4. Kaunis! Olen samaa mieltä siun kanssa pingotuksesta. Se pitää ehdottomasti tehdä! Nytkin olen neulomassa pitsihuivia, josta en erota kuviointia ollenkaan. Toivottavasti erotan pingotuksen jälkeen.

  VastaaPoista