tiistai 22. toukokuuta 2012

Ei (käsi)työt tekemällä lopuVaatimattoman kokoinen "lankakerä" odottaa virkkaajaa. Pari viikkoa sitten oli kamala tilanne kun kesken oli vain yksi käsityö. Nyt ei enää mitään hätää - niitä on viisi. Täytyyhän sitä olla valinnanvaraa, riippuen siitä millä tuulella sattuu olemaan... Täytyykö sinulla olla työn alla useampi käsityö vai onko mielestäsi parempi keskittyä kerralla vain yhteen?

Yksi asia yhdistää omia keskeneräisiäni tällä hetkellä, tavalla tai toisella ne kaikki sisältävät virkkausta. Talvella en juuri koskaan virkkaa, mutta kesän lähestyessä se tuntuu jotenkin luonnolliselta ja mukavalta. Saman olen huomannut monessa blogissa. Onhan kuitenkin tarjolla neulomiseenkin keveämpiä materiaaleja, ei se ehkä pelkästään siis johdu villalangan välttelystä...

Toukokuu on edennyt vauhdilla. Ensimmäiset tuomet ovat jo aloittaneet kukinnan. Ihan pian saa iltalenkillä nuuhkia huumaavia tuoksuja, tuomet, sireenit, kielot... Kukkien tuoksu pistää pään pyörälle. Omalla pöydälläni tuoksuvat tällä hetkellä kuvan pienet, suloiset ruusut.


5 kommenttia:

 1. Siis varmaankin olisi paras keskittyä yhteen (?), muttaa minulta sellainen ei onnistu. En jaksa edes käydä laskemaan montako ja mitä minulla on kesken. Mutta minua se ei haittaa, koska tiedän, että sieltä ne valmistuu hiljalleen. Ja juurikin niinkuin sanoit, joku päivä on sillä tuulella, että haluaa nauloa tai virkata jotain tiettyä, joskus jaksaa ekskittyä hyvinkin pikkutarkkaan ja joskus vain ihan tuttuihin ja turvallisiin.

  VastaaPoista
 2. Samanlainen tapa minullakin on. Monta kesken ja ihan olis pakko aloittaa vielä muutama kun olis niin kiva =D
  Työn alla ainakin kolme tällä hetkellä aktiivisesti tuloillaan ja jemmassa puolivalmiina muistaakseni kolme.
  Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 3. Olethan huomannut tuon Kesäyön hullutus tempauksen
  http://kyh2012.blogspot.com/. Sehän on juuri meille, joilla pitää olla monta työtä aloitettuna. Yksi joka mielialalle ja viikonpäivälle ja varalla vielä muutama =)

  VastaaPoista
 4. Minullakin pitää olla monta keskeneräistä käsityötä samanaikaisesti. Joskus minulla oli yläkerta- ja alakertakäsityöt - alakerrassa oli yksinkertaisempia neule- ja virkkaustöitä, joita voi tehdä samaan aikaan, kun katsoo telkkaria. Aina ei jaksa keskittyä monimutkaisiin töihin ja välillä haluaa upottaa ajatuksensa haasteellisiin töihin. Joillekin varmasti sopii paremmin, että he tekevät yhtä työtä kerrallaan, mutta me olemme kaikki hieman erilaisia. :)

  VastaaPoista
 5. Mulla on ainakin noin 10 käsityötä jatkuvasti kesken. :D Millon on lanka loppu ja millon joku muu hyvä syy aloittaa toista vaikkei edellinen ole valmis.. Sitten on pieniä projekteja juna- ja bussimatkoja varten ja vastaavasti isompia, joita voi tehdä vaan kotisohvalla.

  Viime kesänä innostuin myös virkkauksesta, vaikken ole siinä kovinkaan hyvä. Kesällä aloitettu rantatunika on vieläkin kesken..jospa tänä kesänä sen sitten vihdoin tekisin valmiiksi. Jotenkin tuntuu et virkkaus on vähemmän hikistä puuhaa kuin neulominen -ehkä siksikin että virkkauslangat on keveämpiä puuvillalankoja usein.

  VastaaPoista