sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Jäistä kauneutta


Kuka olisi uskonut että märkä pimeys voi yhdessä päivässä muuttua satumaaksi? Koko eilisen satoi lunta ja nyt maisema on aivan toisenlainen. Lumi tuo ihanasti valoa ja piristää. Meri on aivan ohuessa riitteessä, tänään auringonpaisteessa uskomattoman kaunis. Harmitti kun ei ollut kameraa mukana... Toivottavasti pakkasta kestäisi ainakin jonkin aikaa!


Malli: Maluka-huivi
Lanka: Nauravan lampaan Silkkivilla
Puikot: yllättäen nelosen bambu-Addit

Talven väreihin sopien keväällä Sny:ltä saamani kaunis turkoosi lanka valitsi itselleen mallin ja pääsi puikoille. Huivista tulikin aika nätti, mallikerta neuloutui nopeasti ja koko on juuri sopiva pikkuhuiviksi kaulaan. Materiaali on aika kevyttä, joten sopii sisälle tai vaikka keväällä kaulassa pidettäväksi. Tein yläreunaan hiukan leveämmän ainaoikein-kaistaleen, mutta se silti tahtoo harmillisesti rullautua. Onko muuta konstia kuin tehdä koko sileä osa ainaoikein?


Blogi on ollut melkoisen hiljainen vuodenvaihteen, nyt pitäisi taas hiukan vilkastua. Kiitos teille jotka käytte täällä kurkkimassa ja jaksatte kommentoida. Mukavaa ja inspiroivaa alkanutta vuotta kaikille neuleiden parissa ja muutenkin!

6 kommenttia:

 1. Onpas nätti huivi! Mulla on näemmä mennyt tuokin malli ohi silmien. Nättejä huivimalleja on niin paljon, ettei niistä meinaa pysyä kärryillä.

  Äkkiseltään tulee mieleen, että helmineule tai 1 o 1 n -resori vois ajaa saman asian. Ei tosin mitään tietoa, että miten käyttäytyvät noin kapealla osalla neuletta.

  VastaaPoista
 2. Minäkin eilen ihailin satumaisia lumipitsejä vanhoissa lehtipuissa.
  Oi,mikä ihanuus tuo huivi.En ite ikinä,ikinä osais tuollaista tehdä :)

  Villakoiran pentu neuleessaan oli tosi onnistunut kuva,ihan kuin jostain lehdestä :)

  VastaaPoista
 3. On niin kaunis huivi, että heti piti käydä kurkkimassa ohjetta. Eihän se niin vaikea ollutkaan kuin lopputuloksesta olisi luullut.
  Sehän on sitten ihan toinen asia, että miten se minulta onnistuisi :)

  VastaaPoista
 4. Tess, ihan totta, kauniita huivimalleja on netti pullollaan, valinnanvaikeutta riittää :)
  Lumiruusu, malli ei oikeastaan ole kovin monimutkainen, kuten Sudekin totesi. Pitsiosuus jää nopeasti mieleen ja loppu onkin sileää.
  Päivikki, kiitos!
  Sude, rohkeasti kokeilemaan :)

  VastaaPoista
 5. erittäin kaunis huivi.. ja kiitos.. on kyl melkein pakko kokeilla tollainen tämän vuoden aikana tehä ;D

  VastaaPoista