keskiviikko 13. heinäkuuta 2011

Oletko miettinyt...

... miksi villakoirilla pidetään höpsöjä pompuloita päässä?

Näkyvyys on selvästi parempi :)

Villakoirien turkkia pidetään yleensä suuritöisenä, ja toki se vaatiikiin säännöllistä hoitoa pysyäkseen siistinä ja takuttomana. Niin paljon työtä siihen ei kuitenkaan liity, etteikö kuka tahansa siitä suoriutuisi. Paljon riippuu myös turkin pituudesta, näyttelyturkin kunnossapito vaatii tietysti enemmän aikaa kuin lyhyt kotitrimmi. Oli karvan pituus mikä tahansa, se vaatii pesun muutaman viikon välein, puhdas turkki ei ole "hienostelua" vaan koiran terveydenhoitoa! Ja puhtaalta tuoksuva, pehmeä koira on ihana ottaa kainaloon.

Stellan karva lyheni entisestäänkin, nyt se on korkeintaan parin sentin mittaista kauttaaltaan. Nyt on toivottavasti viileämpi olo näillä helteillä.

Tärkeä osuus turkinhoidon sujuvuudelle on kunnon välineet. Keväällä hankin uuden puhaltimen ja nyt niiin harmittaa etten hankkinut jo aiemmin. Turkinkuivausaika väheni puolella ja laite on näppärä käyttää. Tehokkaampiakin pelejä on olemassa mutta kun vain kahta koiraa kuivailen niin tämän riittää aivan mainiosti. Eikös olekin hieno vehje?


Seuraavaksi tytöt saavat punkinkarkoitteet niskaansa, täälläpäin pusikot suorastaan kuhisevat punkkeja. Aine karkoittaa myös hyttysiä, joten mökillä itikat saavat keskittää kaiken tarmonsa ihmisiin... ;)

5 kommenttia:

 1. Kitty saa puhkua vielä näyttelyturkissaan, mutta kyllä turkinhoito ja pesu helpottaa oloa. Vai helpottaako tänä kesänä mikään.
  Stella on sportti mummo<3

  VastaaPoista
 2. Selasin blogiasi pitkälle taakse päin ,voi kuinka en ollutkaan täällä käynyt pitkään aikaan !!???
  Ihania neuleita ja ne maatuska-kirjanmerkit oli ihan huiput!
  Keittiö aiheinen pistelykin tiheälle pellavalle oli upean tarkkaa ja hienoa työtä-olet taitava!!

  Villakoiran turkki on ihanan tuntuinen ,niin pehmoinen.Ponnarit puudelin otsatukassa on kyllä ihan must !!:D

  Minullahan oli aikoinaan Kerrynterrieri joka turkki muistuttaa villakakoiraa,siinähän ei ole ollenkaan pohjavillaa.Näyttelytrimmissä kerrytkin saavat hyvin pörheän,villakoiramasisen lookin :)

  Minä kyllä pesen meidän Norski-kissatkin muutaman viikon väleien ,ovat niin paljon sylissä että mukavampaa pidellä puhtoista kisua :)

  VastaaPoista
 3. Lumiruusu: kiitos kehuista ja kiva kun tulit käymään! Puhdas koiran turkki on kyllä niin ihanan tuntuinen, ei voi olla hypeltämättä. Varmaan kyllä kissankin, mitäs ne tykkäävät kylvyistä? En ole myöskään blogissasi vieraillut hetkeen, jostain syystä koneeni ei suostu sitä aukaisemaan?? Tämä masiina on kylläkin viime aikoina temppuillut muutenkin... :(

  VastaaPoista
 4. minä taas ihmettelin, että miten minun silmään ei ikinä satu sinun uudet päivitykset bloggerin hallintapaneelista. no siksi, kun minä tollo en ole ilmoittautunut lukijaksi! ja olen ollut ihan varma, että olen jo lukija :D no, onneksi huomasin edes nyt! sinun villakoirat on kyllä älyttömän nättejä, ja turkit niin siistejä! meillä villakoira on kesätrimmissä ja kylläpä meno koveni, kun sai ylimääräisen karvalastin pois päältään alkukesästä. minskin turkki on jotenkin kummallista, siitä ei saa föönilla ja karstallakaan noin tuuheaa. hännän karvat ei mene edes kiharalle, vaan ovat silkkisen suorat. no, kasvattaja olikin melkoinen, joten en ihmettele.

  VastaaPoista
 5. heikku: vastapesty villan turkki on kyllä ihanan tuntuinen. Kittyllä on kylläkin ihan ylituuhea, se jos pääsee takkuun niin... Tänä kesänä varsinkin on kyllä kiva että voi pitää lyhyessä turkissa, helpompi kyllä koiralle! Stella on myös tyytyväinen lyhyeen karvaansa.

  VastaaPoista