torstai 26. toukokuuta 2011

Leppäkerttuvahti


Talven ajan pohditutti omenapuiden selviäminen mökillä. Tämä on nyt niiden kolmas kevät, eli pieniä ovat vielä. Eivät jänikset olleet onneksi suurempia tuhoja tehneet, vahvat lehdenalut oli molemmissa. Toinen kukkii tänä vuonna ensimmäistä kertaa, toinen aloitti jo viime vuonna. Leppäkerttukin oli löytänyt tiensä suojelemaan pikkuisia :)

Viikonloppuna oli seuran kotikisat, Santalahden Suhinat, joihin osallistuttiin Stellan kanssa kahden startin verran. Hauskaa oli, sijoituksia ei tullut mutta vauhtia riitti. Merituuli ja aurinkoinen päivä takasivat myös kevään ensimmäisen kasvojen polttamisen, kertoimia en tietenkään älynnyt ajatella...

Kuvat Jaana Siltanen

3 kommenttia:

 1. Onkos Stellalla jo sm-nollat kasassa??? :)

  Meillä ei omenapuita ole talven takia kuollut, mutta "Roundup luonnonmukaisella torjunta-aineella" ei kannata yrittää puita ympäröiviä nokkosia verottaa. Kaksi kolmesta puusta kuoli parin viikon sisällä sumuttamisesta, nokkoset taas rehottavat entisellä paikallaan. :D

  Tuommoiset Kertut ovat paljon turvallisempia kyllä ehdottomasti!

  VastaaPoista
 2. Vinkki omenapuiden suojelemiseksi, toimii: jos saat mustaviinimarjapensaiden oksia syksyllä, niin sido niitä omenapuun rungon ja alimpien oksien ympärille narulla, ei jänikset kajoa puihin. Tämän vinkin antoi Arno Kasvi jossain puutarhaohjelmassa vuosia sitten ja meillä ainakin on toiminut. Jäniksen jäljet kulki talvella omenapuiden välistä eikä kertaakaan ole yritetty edes syödä puita. Jänikset ei syö mustaviinimarjapensaita, siksi oksien haju karkoittaa ne pois.
  Oikein hyvää alkavaa viikkoa sinulle. Elisa

  VastaaPoista
 3. Sini: yhtä vajaa, katsotaan kerkiääkö saada kasaan vielä. Kurja kohtalo pikkupuilla, no ei ainakaan tuholaisista ole riesaa... :( Voi kun sieltä teiltä kohta jo kuuluisi uutisia, tsemppiä Somalle loppurutistukseen ja teille pitkää pinnaa!
  Elisa: kiitos vinkistä, kuulostaa kokeilun arvoiselta idealta!

  VastaaPoista