tiistai 11. tammikuuta 2011

Lumitöitä

Kävimme viikonloppuna suojasään tultua porukalla mökillä pudottelemassa lumia. Olihan sitä kertynytkin, hanki upotti polveen asti ja katolla riitti huhkittavaa. Onneksi lumi ei vielä ollut kovin painavaksi muuttunut, vanha liiterikin oli vielä pystyssä.

Vanha kataja oli jäänyt latvastaan kiinni lumihankeen ja taipunut kokonaan kaksin kerroin. Onneksi on sitkeää tekoa eikä ollut katkennut. Eiköhän runko kevääseen mennessä suoristu.

Talvella mökillä tulee käytyä todella harvoin. On kummallista nähdä miten tutut maisemat muuttuvat lumen alle jäädessään täysin, ihan kuin toiseen maailmaan astuisi. (En viitsi kaivaa esille kuvaa samasta kohdasta puoli vuotta sitten otettuna, talvea on sen verran vielä jäljellä...)


Koirat olivat ihmeissään, kun rannassa ei voinutkaan juosta entiseen malliin. Lihaskuntotreenistä lumessa kahlaaminen kyllä kävi, sen verran upotti tassujenkin alla. Sofielle kovin paikka oli kurahaalari, pakko oli kaikille pukea päälle etteivät olisi muistuttaneet lumipalloja reissun jälkeen.

1 kommentti: