tiistai 6. syyskuuta 2011

Raitasukkaa pukkaa

Malli: Perussukat koko 39 ja 41
Lanka: Seitsemän veljestä Raita
Puikot: 3,5

Sukkasadon alkajaisiksi ihan perusvillasukkaa. Odotin tuskaisampaa prosessia, mutta nähtävästi neulomisnopeuteni on hieman parantunut, yleensä kärjen teko on maistunut niin puulta... Lanka kylläkin tuntui käteen kovin keinokuituiselta ja kovalta, en kauheasti tykännyt, vaikka seiskaveikkaa olen ennenkin neulonut. Langan puolesta on sentään sanottava, että värinvaihdot tapahtuivat aika huomaamatta.

Ruskeat sukat valmistuivat tilaustyönä äidilleni isoäidiltäni, joka langankin valitsi. Isoäitini on pitänyt koko suvun jalat lämpiminä tähän asti, mutta nyt eivät puikot enää jaksa pysyä käsissä. Aina viime vuosiin saakka sukkia on valmistunut tasaiseen tahtiin ja kokokin on aina osunut nappiin. Pinkkiraitaiset sukat ovat lahja hänelle, toivottavasti käsialani kestää lähemmän tarkastelun... :)

Kuvauspäiväksi osui aivan upea sää, alkusyksy kyllä hemmottelee meitä. Aivan hassulta tuntui heilua kamera kädessä kuvaamassa villasukkia, ei ole vielä tehnyt mieli niitä jalkaan sujauttaa. Paljain jaloin mennään niin kauan kuin säät suinkin sallivat.5 kommenttia:

 1. Just kattelin omassa lankalaatikossani pyörivää Novitan pinkkiä raitalankaa, siinä on niin kivat sävyt. Reippaat raitasukat oot tehnyt.

  Heinäladosta tänne ponkaisin. :)

  VastaaPoista
 2. Kiva, että jatkat suvun villasukkaperinnettä.
  Sukat näyttävät kauniilta, kyllä mummo ilahtuu.

  VastaaPoista
 3. Raitasukat ovat kauniita. Minustakin oli mukava lukea että jatkat sukkaperinnettä.
  Minä vaihdoin seiskaveikan ohuempaan lankaan kuten nalleen, sopii minun käsialalle paremmin. Kaunis tuo viimeinen kuva.

  VastaaPoista
 4. Hauskat kuvat,ihania sukkia! Hyvää viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
 5. Ihanan lämpöisen näköisiä sukkia! Mulla ei sukat onnistu, kompastun ensin kantapäähän ja sitten siihen että pitää tehdä vielä toinen samanlainen :) Villapuserot koirille kyllä onneks onnistuu...

  VastaaPoista