maanantai 15. elokuuta 2011

Triinu ja sata täyteen

Malli: Triinu (kirja Pitsihuivit neuloen - kauneimmat virolaiset pitsimallit)
Lanka: Drops Lace kaksinkertaisena
Puikot: 3 pyörö-Addit

Neuloin Triinun lahjaksi tädilleni jolle pidimme sukujuhlat eläkkeelle jäämisen kunniaksi. Huivi oli ihana neuloa, mallikerta jäi helposti mieleen ja huivi eteni nopsaan - huolimatta nypyistä joiden kanssa kieltämättä meinasi ajoittain hermo pettää... Lanka neuloutui hyvin ja liukui puikoilla sopivasti, valmis neulos on suloisen pehmeää. Vyyhti kului huiviin lähes grammalleen, enpä olekaan ennen saanut lankaa käytettyä ihan näin tarkkaan. Hiukan naftin pituinen huivista tuli mutta kaulaan sopiva kuitenkin.

Kirja oli tutustumisen arvoinen, vanhat virolaiset mallit ovat aivan upeita! Mielenkiintoista oli lukea huivien historiasta ja erilaisista tekniikoista, opinpa uuden päättelytavankin.


Huivin lisäksi ostimme Kalevalan Naisen ääni -rintakorun jota tätini oli pitkään toivonut. Huivi ja koru sopivat kauniisti yhteen ja olivat todella mieluinen lahja.

Ja mitä olisivatkaan juhlat ilman herkuttelua...

Pitkän pöydän ääreen mahtuvat kaikki.

Alkukeittona kesäkurpitsakeittoa vastaleivottujen sämpylöiden kera. Keitto on yksinkertaisuudessaan aivan mahtavan makuista, se syödään aina viimeiseen pisaraan asti ja maistuu yleensä kaikille - kuten kakkukin :) Kirsikkajuustokakku ja suklaakakku olivat makea päätös aterialle.
Kuvat juhlistakoot myös blogin sadatta postausta. Arvontaa olin suunnitellut, mutta postaus yllätti minut. Se saa siis hetken odottaa vuoroaan, syksyn piristykseksi sitten. Kiitos teille kaikille jotka olette pitkin matkaa piipahdelleet lukemassa ja erityisesti teille jotka olette piristäneet päivääni kommenteillanne, niitä on aina ilo lukea!

8 kommenttia:

  1. ompas kaunis huivi! mikään ei lämmitä yhtä paljon kuin itsetehdyn lahjat. minä olen vähän haaveillut pitsihuivin kutomisesta. päätyisiköhän tuosta kirjasta jotakin minun puikoille.. :) ja onhan teillä kyllä ollut herkulliset syötävät, täällä vesi kielellä katselen. :)

    VastaaPoista
  2. Hienot on olleet lahjat ja juhlat.

    VastaaPoista
  3. Kaunis huivi! Ja ihania herkkuja teillä oli!

    VastaaPoista
  4. Moi! Eksyin tänne sukkasadon merkeissä, ja ajattelin vinkata, että Heinäladossa esittelyssäsi oleva linkki tänne blogiin on viallinen. Siinä oli jotain ylimääräistä tekstiä mukana, jonka poistamalla löysin tänne. :) Tsemppiä sukkasatoiluun!

    VastaaPoista
  5. Tulin vastavierailulle, kun olit arvontani aikana liittynyt blogini lukijaksi. Todella kaunis Triinu. Mukavaa syksyn odotusta!

    VastaaPoista
  6. Kiitos kaikille kommenteista ja mukavaa syksyn alkua teillekin!

    VastaaPoista
  7. Ihanat kekkerit olette pitäneet =o). Ja huivi on tosi kaunis.

    VastaaPoista